Szukasz informacji „jak anulować subskrypcję aplikacji Shopify”? Jesteś we właściwym miejscu. Anulowanie subskrypcji Shopify to prosty proces, który nie wymaga skakania przez przeszkody ani zbyt wielu kroków. W tym poście opisujemy sposób zamykania witryn sklepowych Shopify.
Jak wstrzymać sklep Shopify
Nie jesteś jeszcze gotowy, aby w pełni zaangażować się w anulowanie sklepu Shopify?
Platforma oferuje wygodną opcję pauzy dla firm, które chcą cofnąć się o krok i zdecydować, która witryna e-commerce będzie dla nich odpowiednia, podczas budowania witryny sklepowej.
Za wstrzymanie sklepu nadal naliczana jest opłata; większość firm będzie płacić stawkę 9 USD miesięcznie za utrzymanie sklepu na platformie. Pamiętaj, że plan Wstrzymaj i buduj jest dostępny tylko dla witryn sklepowych z płatnym kontem Shopify.
Oto, jak możesz szybko wstrzymać subskrypcję Shopify, jednocześnie tworząc witrynę sklepową
- Zaloguj się na swoje konto właściciela sklepu
- Na stronie Administrator kliknij Ustawienia
- W Ustawieniach przejdź do Plan
- Kliknij opcję Dezaktywuj sklep, a następnie wybierz opcję Wstrzymaj i buduj plan
- Przeczytaj dokładnie szczegóły planu
- Wybierz opcję Przełącz na pauzę i budowanie
Po wstrzymaniu sklepu dostęp do procesu realizacji transakcji, punktów sprzedaży, kart podarunkowych i innych funkcji nie będzie już dostępny dla klientów. Możesz edytować produkty i dodawać treści marketingowe, ale klienci nie mają możliwości zakupu Twoich produktów.
Dezaktywacja jest po prostu sposobem dla właścicieli firm na zbudowanie witryn sklepowych, przetestowanie procesów i sfinalizowanie ogólnego wyglądu i stylu sklepu internetowego.
Jak anulować subskrypcję Shopify
Kiedy podejmiesz decyzję o anulowaniu subskrypcji Shopify, możesz szukać w Google „jak dezaktywować sklep Shopify”. Jesteśmy tutaj, aby sprawić, że ten proces będzie płynny i
- Na stronie Administrator kliknij Ustawienia, a następnie Plan
- Wybierz opcję Dezaktywuj sklep
- Wybierz powód dezaktywacji, a następnie naciśnij Kontynuuj
- Wpisz swoje hasło administratora
- Wybierz opcję Dezaktywuj teraz
Co się stanie, gdy dezaktywujesz sklep Shopify?
Dezaktywacja sklepu Shopify nie oznacza, że zniknął on na zawsze. Jeśli zmienisz zdanie na temat korzystania z platformy, masz szczęście. Shopify zapisuje dane wszystkich swoich sprzedawców przez okres do dwóch lat, więc możesz zalogować się ponownie w dowolnym momencie w tym okresie, jeśli chcesz spróbować ponownie sprzedać.
Jeśli podjąłeś decyzję o ostatecznym zamknięciu sklepu Shopify, musisz złożyć zgłoszenie do pomocy technicznej i skontaktować się z zespołem Shopify, aby zrealizować swoją prośbę.
Zbuduj swój wymarzony biznes z Ecwid
Shopify może być jedną z największych platform e-commerce w branży, ale to nie znaczy, że jest dla Ciebie najlepszym wyborem . Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz, czy rozwijasz się online, warto porównać oferty i znaleźć inne platformy, które lepiej odpowiadają Twoim potrzebom.
Skoro już wiesz, jak usunąć sklep Shopify, rozważ rozpoczęcie pracy z Ecwid . Ecwid to najlepsza platforma e-commerce online, oferująca imponujący zestaw funkcji, które pomogą przedsiębiorcom osiągnąć ich cele.






