Verkoop overal
Sell around the world on a website, sociale media, marketplaces like Amazon and eBay, and anywhere else that strikes your fancy.
Het bevorderen van
Marketing your business has never been easier. Google advertising, Facebook adverteren, Zoekmachine Optimalisatie, en meer. Yes please.
Beheren
Simplicity at its finest.
Leren
Get the knowledge you need to build a successful e-commerce store with Ecwid’s comprehensive user guides.
Partners
Begin vandaag nog in onze aanpasbare en intuïtieve partnerschapsprogramma, en let op uw bedrijf te laten groeien!
Hallo. De inhoud van ons blog is voor uw gemak automatisch vertaald. Onze excuses voor de mogelijk slechte vertaling.
Yana Frank: How I Made Meertalige Artikelomschrijvingen Handig
Posted juni 28, 2018 door Yana Frank

Yana Frank: How I Made Meertalige Artikelomschrijvingen Handig

De auteur van dit bericht is een Ecwid merchant. Als u een Ecwid e-handelopslag en wil graag uw deskundigheid te delen of advies te geven aan aspiring online ondernemers, u kunt krijgen gepubliceerd in onze blog te.

Hallo, fellow Ecwid handelaren! Mijn naam is Yana Frank. Het internet kent mij als illustrator, auteur, en blogger. Ik heb het runnen van mijn Ecwid winkel Miu Mau voor vele jaren.

Zoals elke handelaar, Ik probeer altijd mijn online opslag meer handig voor mijn klanten. Vandaag heb ik wil graag een case study te delen op basis van mijn ervaring met Ecwid E-Commerce.

Mijn opslag is speciaal. Ik verkoop in drie landen tot een zeer divers publiek met slechts één website, en ik ben erin geslaagd om perfect product beschrijvingen in drie verschillende talen weer te geven op hetzelfde moment. Geen onhandige machinevertalingen.

Als u verkoopt (of gaat verkopen) internationaal zoals ik, dan bent u degene die ik schrijf dit voor. Kom aan boord!

Mijn winkel, Miu Mau

Mijn winkel, Miu Mau

achtergrondverhaal

Ik ben een illustrator en ontwerper uit Rusland, en ik woon al in Duitsland 28 jaar. Ik heb als illustrator gewerkt en hebben strips getekend, studeerde grafisch ontwerp van reclame, en werkte vervolgens als ontwerper, art director, en creatief directeur in agentschappen.

Ik heb het delen van verhalen over mijn leven op mijn top 20 in de rating van alle Russische blogs.

Nadat ik verhuisde in het buitenland, Ik heb een persoonlijke website waar ik sprak over mijn leven, mijn werk, en mijn blog. Ik maakte de website meertalig sinds mijn lezers meerdere talen spreken. Ze zijn Duits en Engels sprekers uit Berlijn, evenals de lezers uit Rusland, Russisch-sprekende mensen in de EU, en lezers van Engels-sprekende landen.

Het publiek is zo divers dat ik laat ze de taal van de website handmatig te schakelen - Engels, Duits, of Russisch.

Yana Frank online winkel

Lezers kunnen de taal zelf kiezen - direct onder het logo

Probleem

Ik gebruikte om mijn Ecwid winkel los loopt van mijn persoonlijke website voor een lange tijd.

Ecwid ondersteunt meer dan 50 talen. Het kan de taal van de browser van een klant op te sporen en schakelt de storefront taal om deze. Dat was heel handig, maar ik was niet zeker of het genoeg voor mijn publiek zou zijn, die was gewend aan het hebben van handmatige controle over de talen op mijn persoonlijke website.

Ik besloot om hun voorkeur uit te vinden voor het toevoegen van mijn winkel op mijn website. Dus vroeg ik mijn klanten in een blog enquête welke optie zij de voorkeur:

  • de winkel schakelt automatisch over naar de taal van hun browser;
  • de winkel heeft een optie om talen handmatig te schakelen.

De meeste zeiden dat ze wilden allebei! Verrassend, geautomatiseerde schakelen naar de taal van de browser werd een probleem in sommige gevallen.

Stel je voor: Je bent een Engels native speaker en je wonen en werken in Duitsland. Uw browser is ingesteld op Duits, maar je liever mijn blog te lezen in uw moedertaal, en u deze handmatig selecteren. Echter, wanneer u klikt op de online tabblad winkel, de winkel taal schakelt over naar Duits.

Dus alle productbeschrijvingen zijn nu in het Duits ook. Het kan verwarrend zijn - en je kunt niet terug te schakelen naar Engels, want het is geautomatiseerd.

Ik heb een vrij groot aantal van dergelijke lezers, dus ik moest om de vertalingen te werken in beide richtingen. Men wilde om een ​​optie te hebben, en ik kon het niet laten raden wat het product omschrijvingen zeggen. Wilt u meer omzet te maken, kwaliteit van het product beschrijvingen zijn super belangrijk.

Oplossing

Standaard, browserinstellingen van een klant bepalen van uw Ecwid storefront taal. U kunt in- of uitschakelen ingebouwde Ecwid talen, of maak uw winkel altijd weer te geven in één taal.

In mijn geval, Ik moest zowel geautomatiseerde vertaling en handmatig schakelen drie talen. Ik besloot te gaan naar de Ecwid App Market.

Vertaalbare Product- en Categorie Beschrijvingen

Eerste, Ik installeerde de Vertaalbare Product- en Categorie Beschrijvingen app. Hiermee kunt u het product toevoegen van beschrijvingen in verschillende talen. Deze app maakt gebruik van shortcodes of taal blokken. Ze worden gebruikt om de taal-specifieke inhoud naar uw winkel bezoekers te tonen. Ze zien eruit als dit:

[lang =”in”]Uw beschrijving hier[/alleen]

“Uw beschrijving hier” - hier is waar ik product beschrijvingen in het Engels, Duits, en Russisch. Dan voegde ik de drie blokken in de beschrijving veld in Ecwid.

meertalige productbeschrijvingen

De beschrijving in deze taal blok wordt alleen weergegeven aan mensen taal waarvan browser is Duits

Hoewel de winkel was nu meertalig, ontdekte het de taal van de browser en toonde een van de drie beschrijvingen automatisch. Niet precies wat mijn klanten wilden.

Overschakelen naar het tabber app

Ik probeerde de Tabber app die tabs toevoegt aan het product beschrijvingen. Het maakt gebruik van shortcodes die er zo uitzien:

[tab naam = Uw tekst]

“Uw tekst” - hier is waar ik namen talen. De beschrijving zelf komt na de shortcode. U kunt tabs plaatst onder het productafbeelding, in de zijbalk, of over de bodem. Ik geef de voorkeur voor de laatste optie.

Dus heb ik drie verschillende beschrijvingen in aparte tabbladen voor elk product in de winkel. Dankzij de tabs, mijn beschrijvingen kijk niet rommelig. Tabs reageren, zodat zij zich aanpassen aan de schermbreedte. U kunt ook kiezen voor een tabblad thema en aanpassen.

meertalige productbeschrijvingen 2

Start een nieuw tabblad in uw product beschrijving door toevoeging van de speciale korte code

Het resultaat

Ik heb mijn winkel heropend en al kreeg positieve feedback, en verkoop blijven komen in. Nu is mijn klanten kunnen het product beschrijvingen te lezen in elke taal. Als ze kijken door de producten in de winkel, ze kunnen handmatig de taal van het product omschrijving kiezen.

Dit is hoe het product beschrijving ziet er nu

Hopelijk, mijn ervaring zal u helpen om een ​​meertalige winkel die klanten over de hele wereld gemakkelijk te gebruiken bouwen. Zoals je ziet, creatief met apps en oplossingen helpt zelfs in moeilijke gevallen. Veel geluk!

Lees ook: International Business Online: Hoe te Beginnen met de Verkoop Wereldwijd

About the author
Yana is a blogger, illustrator, designer, and Ecwid entrepreneur. Learn more about Yana's story and artworks on her website.