Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-07-2018, 04:06 AM
Judith M's Avatar
Judith M is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 81
Exclamation

HELP! Ecwid is showing wrong rates, all my shipping rates show $6 higher than they should be.


~~This can go in the weird bug files; it's stopped doing it and gone back to normal.



Ecwid has suddenly begun adding $6.00 to each of my shipping rates, both the USPS calculated ones, and my custom ones.

I do NOT have a $6.00 fee added to any of the rates. For example.. my rate where I set shipping rates, for a medium flat rate box, is $13.87; but in the shopping cart, the same rate (I capitalized some words to be certain) it reads as $19.87.



~~~ Fairly freaksome: I took several items out of the cart, and then put them back, and now it's adding right.
Maybe it was the USPS api misbehaving?

In any event, it appears to have stopped adding the extra cost.

My shop is at https://www.wildwoodsoap.com/shop.html

Last edited by Judith M; 09-07-2018 at 05:54 AM. Reason: typo
Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2018, 11:01 AM
Charlie H.'s Avatar
Charlie H. Charlie H. is offline
Ecwid Team
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 260
Default

Hello,

This is Charlie, Ecwid team.

Thank you for the detailed report of the problem. I'm glad it does not persist anymore.

I've decided to check possible reasons or trace of why it might have been happening:

— I've checked every one of your products for a possible "Global rate + fixed price per item" setting on the 'Tax and Shipping' tab of product editing page. Screenshot: http://take.ms/QgwaE
— I've also checked each and every one of your shipping methods for a possible markup setting. See: https://support.ecwid.com/hc/en-us/a...hipping-markup
— I've also checked, if you have a Handling fee set up: https://support.ecwid.com/hc/en-us/a...-Handling-fees

However, none of those are set up to add that $6 markup you mentioned.

By the looks of it, USPS API did sustain an overload in requests & responses yesterday. So perhaps, that is indeed a reason for it.

Have you been able to replicate the problem again?

Thank you.
__________________
Charlie,
Ecwid Customer Care Team
Reply With Quote
Reply

Tags
ecwid, error, shipping rates

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:00 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.11. Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.